Panzanella
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Panzanella

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een succesnummer uit de volkskeuken van Toscane en Umbrië. Verwerk in deze broodsalade met tomaat, komkommer en ansjovis al je oud brood.

bereiding
  1. 1

    Snijd de harde hoeken van de ciabatta of het stokbrood. Spoel de tomaten. Snijd het brood en de tomaten in grove stukken. Doe alles in een grote slakom en laat een uurtje trekken zodat het brood het vocht van de tomaten kan opnemen. Schep af en toe om.

  2. 2

    Schil intussen de komkommer en snijd in stukken. Snijd de ui in fijne ringen. Doe de komkommer en de ui bij de tomaten en het brood. Schep ten slotte de olijven, de appelkappers en de ansjovisjes erdoor.

  3. 3

    Breng op smaak met flink wat zwarte peper en gehakte bladpeterselie. Sprenkel er een beetje olijfolie en rodewijnazijn over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snijd de harde hoeken van de ciabatta of het stokbrood. Spoel de tomaten. Snijd het brood en de tomaten in grove stukken. Doe alles in een grote slakom en laat een uurtje trekken zodat het brood het vocht van de tomaten kan opnemen. Schep af en toe om.

  2. 2

    Schil intussen de komkommer en snijd in stukken. Snijd de ui in fijne ringen. Doe de komkommer en de ui bij de tomaten en het brood. Schep ten slotte de olijven, de appelkappers en de ansjovisjes erdoor.

  3. 3

    Breng op smaak met flink wat zwarte peper en gehakte bladpeterselie. Sprenkel er een beetje olijfolie en rodewijnazijn over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.