Hutsepot
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Hutsepot

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Schil de aardappelen, de wortelen en de pastinaak. Spoel de groenten en snij ze in zo gelijk mogelijke stukken. Pel de sjalotjes en laat ze heel. Verwijder zo nodig lelijke blaadjes van de spruitjes en spoel ze. Pel de knoflook en snipper fijn.

  2. 2

    Bak het spek zonder vetstof goudbruin in een gietijzeren pan (type Le Creuset). Schep het uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier. Giet het overtollige vet weg en schroei vervolgens het stoofvlees in dezelfde pan aan alle kanten dicht in een klontje boter. Bestrooi met de bloem en roer goed om. Overgiet met het bier en de groentebouillon.

  3. 3

    Voeg er in één keer alle groenten aan toe. Breng op smaak met peper, zout, laurier en foelie. Dek af en zet 1 uur in de voorverwarmde oven. Schep af en toe om.

  4. 4

    Leg er 5 minuten voor het einde van de kooktijd de rookworst bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Schil de aardappelen, de wortelen en de pastinaak. Spoel de groenten en snij ze in zo gelijk mogelijke stukken. Pel de sjalotjes en laat ze heel. Verwijder zo nodig lelijke blaadjes van de spruitjes en spoel ze. Pel de knoflook en snipper fijn.

  2. 2

    Bak het spek zonder vetstof goudbruin in een gietijzeren pan (type Le Creuset). Schep het uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier. Giet het overtollige vet weg en schroei vervolgens het stoofvlees in dezelfde pan aan alle kanten dicht in een klontje boter. Bestrooi met de bloem en roer goed om. Overgiet met het bier en de groentebouillon.

  3. 3

    Voeg er in één keer alle groenten aan toe. Breng op smaak met peper, zout, laurier en foelie. Dek af en zet 1 uur in de voorverwarmde oven. Schep af en toe om.

  4. 4

    Leg er 5 minuten voor het einde van de kooktijd de rookworst bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.