Recept

Hutsepot met worstjes

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een klassieke winterse hutsepot met lekker veel groenten, spekjes en worst: laat dat dampende bord maar komen!

Is dit recept iets voor jou? Log in en sla het op in je persoonlijke bewaarmappen. Hier lees je hoe je dat doet.

bereiding
 1. 1

  Maak alle groenten schoon. Snipper de uien grof, snij de wortelen in plakjes en de prei in ringen. Snij de kool in fijne reepjes en de selder in boogjes. Schil de aardappelen en snij ze in grove stukken.

 2. 2

  Smelt wat boter in een ruime stoofpan op matig vuur. Snij het spek in reepjes en bak ze aan. Doe er de ui bij en laat een paar minuten meestoven. Doe er de rest van de groenten, behalve de aardappelen, bij en laat even meestoven.

 3. 3

  Doe de aardappelen erbij. Overgiet met de bouillon, doe er het kruidentuiltje bij en laat op een zacht vuur 20 à 30 minuten sudderen, tot de groenten en aardappelen goed gaar zijn.

 4. 4

  Prik de worsten enkele keren in met een vork en bak ze in een pan met wat boter aan één kant goudbruin. Kruid met peper en zout en draai ze om. Zet het deksel op de pan en laat de worsten rustig verder gaar sudderen.

 5. 5

  Roer de hutsepot om, verwijder het kruidentuiltje. Snij de worst in stukken en doe ze bij de hutsepot. Kruid met peper van de molen en wat zout, bestrooi met gehakte peterselie en serveer goed warm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hutsepot met worstjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!