Recept

Pladijs met duxelle van champignons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Als je hele pladijzen perfect wilt bakken, kun je dat het beste stuk voor stuk doen. Houd de vissen die klaar zijn warm in de oven terwijl je de andere vissen bakt.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Pers de citroen. Borstel de champignons droog schoon. Draai de steeltjes uit de hoedjes en snijd ze in kleine blokjes. Besprenkel de hoedjes met wat citroensap. Snipper het gepelde knoflookteentje en de gepelde sjalotten f ijn. Rist de blaadjes van het takje tijm.

  3. 3

    Fruit de sjalot en de knoflook in een flinke klont boter en voeg er de stukjes champignon en de tijm aan toe. Besprenkel het mengsel met wat citroensap. Strooi er de gehakte peterselie over en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Vul de champignonhoedjes met het mengsel en zet ze in een beboterde ovenschaal. Zet die 15 minuten in de voorverwarmde oven.

  5. 5

    Dep de pladijzen droog met keukenpapier. Smelt een flinke klont boter in een pan en bak er de pladijzen 3 minuten aan elke kant in. Kruid ze met peper en zout.

  6. 6

    Serveer de pladijzen met de duxelle van champignons. Lekker met gebakken aardappeltjes of rijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pladijs met duxelle van champignons

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!