Waterzooi
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Waterzooi

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Voor waterzooi bepaal je zelf welke vis je wilt gebruiken. Vaste vissoorten zijn sowieso prima en blokjes zalm z orgen voor kleur.

bereiding
  1. 1

    Snijd de selder, de prei en de wortelen in julienne. Snipper de ui.

  2. 2

    Stoof de ui, de wortel en de selder aan in een klontje boter en voeg er na drie minuten de prei aan toe. Laat nog drie minuten stoven.

  3. 3

    Giet de visbouillon en de room bij de groenten. Maak in een kommetje beurre manié door 1 eetlepel boter en 1 eetlepel bloem goed te mengen. Doe de beurre manié beetje bij beetje door de soep onder voortdurend roeren. Breng de soep op smaak met cayennepeper, zout en citroensap naar smaak.

  4. 4

    Stoom of pocheer de blokjes vis en de mosselen.

  5. 5

    Leg in elk soepbord wat blokjes vis en giet er de soep over. Werk af met mosselen, gekookte aardappel en garnaaltjes. Garneer met peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snijd de selder, de prei en de wortelen in julienne. Snipper de ui.

  2. 2

    Stoof de ui, de wortel en de selder aan in een klontje boter en voeg er na drie minuten de prei aan toe. Laat nog drie minuten stoven.

  3. 3

    Giet de visbouillon en de room bij de groenten. Maak in een kommetje beurre manié door 1 eetlepel boter en 1 eetlepel bloem goed te mengen. Doe de beurre manié beetje bij beetje door de soep onder voortdurend roeren. Breng de soep op smaak met cayennepeper, zout en citroensap naar smaak.

  4. 4

    Stoom of pocheer de blokjes vis en de mosselen.

  5. 5

    Leg in elk soepbord wat blokjes vis en giet er de soep over. Werk af met mosselen, gekookte aardappel en garnaaltjes. Garneer met peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.