Recept

Tortilla’s met rodebonensalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Mexicaanse tortilla’s, niet te verwarren met de dikke Spaanse omeletten, zijn flinterdunne pannenkoekjes van maïs- of tarwemeel. Ze worden warm gemaakt, gevuld en opgerold.

bereiding
  1. 1

    Spoel de bonen uit blik goed onder koud stromend water en laat ze uitlekken. Of kook de geweekte, gedroogde bonen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze helemaal afkoelen.

  2. 2

    Blancheer de blokjes paprika in een paar minuten beetgaar in lichtgezouten water. Laat ze uitlekken en afkoelen.

  3. 3

    Meng de bonen met de maïs, de paprika, de tomaat en de gesnipperde lente-uitjes.Breng de salade op smaak met het gesnipperde chilipepertje, peper en zout. Sprenkel er een beetje olijfolie over en werk af met de gehakte koriander en de munt.

  4. 4

    Warm de tortilla’s zonder vetstof op in een pan met antiaanbaklaag of in de microgolfoven. Leg er wat ijsbergsla en flink wat bonensalade op. Rol de pannenkoekjes op en serveer ze met de zure room er apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tortilla’s met rodebonensalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!