Recept

Bosvruchtencupcake met meringue-hart

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een explosie in je mond

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 180°C. Mix de suiker en de boter witromig tot een botercrème.Meng er de eieren een voor een door.

 2. 2

  Meng de bloem met het bakpoeder en de baksoda.Voeg er de botercrème aan toe en spatel er de bosvruchten door.

 3. 3

  Zet 12 papieren cupcakevormpjes op een bakplaat. Vul de vormpjes tot de helft met beslag en zet ze 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.

 4. 4

  Voor de boterroom: klop de boter, de poedersuiker en de melk tot een luchtige boterroom. Doe er de koffie-essence bij en meng goed.

 5. 5

  Voor de meringue: verwarm de oven voor op 110°C. Klop de eiwitten in een schone kom op tot stijve pieken. Mix verderop hogere snelheid en voeg er - koffielepel per koffielepel - de witte suiker bij. Mix tussen elke koffielepel 3 tot 4 seconden. Voeg bij de laatste koffielepel de voedingskleurstof toe. De massa moet op het einde glanzen.

 6. 6

  Zeef een derde van de poedersuiker over de massa en spatel die er voorzichtig door.Doe hetzelfde met de resterende poedersuiker.

 7. 7

  Leg bakpapier of een bakmat op een bakplaat.Doe het meringue-mengsel in een spuitzak met een grote ronde spuitmond en spuit hartjes in twee keer: 2 keer een bolletje dat eindigt in een punt. Bak de meringues zo'n 75 minuten in de voorverwarmde oven tot ze krokant zijn.

 8. 8

  Voor de afwerking: doe de boterroom in een spuitzak met gekartelde spuitmond en spuit 4 of 5 toefjes op de cupcake. Leg voorzichtig een meringue-hart op de boterroom.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bosvruchtencupcake met meringue-hart

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!