Kruidig gevuld varkensgebraad met kastanjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kruidig gevuld varkensgebraad met kastanjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de sjalotten en knoflook samen met de kastanjes fijn. Snipper de rozemarijnblaadjes en de salie fijn.

  2. 2

    Verhit boter in een pan en fruit de knoflook en de sjalot aan. Doe er de pijnboompitten, hamreepjes, kastanjes en gesnipperde kruiden bij. Roer er dan de mosterd door. Kruid met peper.

  3. 3

    Snij het varkensgebraad open tot een grote lap. Verdeel er de vulling over en leg er de takjes tijm bovenop. Rol op en bind vast met keukentouw.

  4. 4

    Roer de eetlepel maïszetmeel los met 1 eetlepel water. Meng de honing met de gesmolten boter en het zetmeelmengsel. Bestrijk er het vlees mee. Wrijf een ovenschaal in met olie en leg het gebraad erin. Doe de aardappelen en spruiten erbij en zet 45 minuten in de oven.

  5. 5

    Kijk geregeld en dek eventueel de laatste 10 minuten af met aluminiumfolie, zodat het vlees niet verbrandt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de sjalotten en knoflook samen met de kastanjes fijn. Snipper de rozemarijnblaadjes en de salie fijn.

  2. 2

    Verhit boter in een pan en fruit de knoflook en de sjalot aan. Doe er de pijnboompitten, hamreepjes, kastanjes en gesnipperde kruiden bij. Roer er dan de mosterd door. Kruid met peper.

  3. 3

    Snij het varkensgebraad open tot een grote lap. Verdeel er de vulling over en leg er de takjes tijm bovenop. Rol op en bind vast met keukentouw.

  4. 4

    Roer de eetlepel maïszetmeel los met 1 eetlepel water. Meng de honing met de gesmolten boter en het zetmeelmengsel. Bestrijk er het vlees mee. Wrijf een ovenschaal in met olie en leg het gebraad erin. Doe de aardappelen en spruiten erbij en zet 45 minuten in de oven.

  5. 5

    Kijk geregeld en dek eventueel de laatste 10 minuten af met aluminiumfolie, zodat het vlees niet verbrandt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.