Recept

Sint-jakobsvruchten met pompoen, girolles & hazelnoot

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Halveer de pompoen en verwijder de zaadlijsten. Houd een stuk van de pompoen achter voor de afwerking. Leg de pompoenhelften in een ovenschaal met de gehalveerde bol knoflook. Dek af met aluminiumfolie en laat dit 1,5 uur garen in een voorverwarmde oven op 170°C.

  2. 2

    Schep het vruchtvlees dan uit de pompoen en mix het glad met peper, zout en 2 klontjes hoeveboter. Breng in een steelpan de suiker met 50 ml water, de wittewijnazijn, het zout, de jeneverbessen en de steranijs aan de kook. Haal van het vuur en laat lauw worden. Voeg dan de girolles toe en laat afkoelen.

  3. 3

    Vermeng het sap van de sinaasappel, limoen en citroen met dezelfde hoeveelheid olijfolie. Snijd het stuk achtergehouden rauwe pompoen in julienne en doe die bij het citrusmengsel. Maak de sint-jakobsvruchten schoon en verwijder ook de kraal. Schroei ze kort aan in een hete pan.

  4. 4

    Werk af met de pompoencrème, de girolles en de rauwe pompoen. Rasp de hazelnoten met een fijne rasp over het gerecht.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Sint-jakobsvruchten met pompoen, girolles & hazelnoot

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!