Koude pizzaatjes met tonijn en wasabidressing
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Koude pizzaatjes met tonijn en wasabidressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Roer de olijfolie en honing door 310 ml water op kamertemperatuur. Los de gist op in het water. Laat een kwartiertje staan.

  2. 2

    Zeef de twee soorten bloem en het zout op het werkblad of in een ruime kom. Maak een kuiltje in het midden.

  3. 3

    Giet het gistmengsel in het kuiltje en roer van binnen uit steeds meer bloem door het gistmengsel, tot het geheel samenhangt.

  4. 4

    Kneed het goed door tot je een glad, elastisch deeg krijgt. Vorm er een bal van, dek af met vershoudfolie en laat het een uur rijzen tot het in volume verdubbeld is.

  5. 5

    Verdeel het deeg in stukken en rol ze meteen uit tot cirkels van 0,5 cm dik, of verpak ze in vershoudfolie en bewaar in de koelkast tot gebruik. Het deeg wordt nog lekkerder als je het een nachtje in de koelkast laat liggen.

  6. 6

    Verwarm de oven, mét bakplaat, voor op de heetst mogelijke stand.

  7. 7

    Rol het deeg uit tot 0,5 cm dik. Steek 8 rondjes van 10 cm diameter uit. Leg ze op een ingevette bakplaat en leg er een tweede bakplaat als gewicht bovenop. Bak de deegbodempjes 5 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat afkoelen.

  8. 8

    Snij de tonijn met een scherp mes in heel kleine blokjes en breng ze op smaak met olijfolie, peper en zout.

  9. 9

    Maak een dressing van de sojasaus, rijstazijn, olijfolie, sesamolie en wasabi.

  10. 10

    Snij de radijzen in dunne plakjes en de gember in fijne julienne.

  11. 11

    Beleg elk pizzabodempje met zeewier, tonijn, radijs, gember en koriander. Werk af met een lepeltje van de wasabidressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Roer de olijfolie en honing door 310 ml water op kamertemperatuur. Los de gist op in het water. Laat een kwartiertje staan.

  2. 2

    Zeef de twee soorten bloem en het zout op het werkblad of in een ruime kom. Maak een kuiltje in het midden.

  3. 3

    Giet het gistmengsel in het kuiltje en roer van binnen uit steeds meer bloem door het gistmengsel, tot het geheel samenhangt.

  4. 4

    Kneed het goed door tot je een glad, elastisch deeg krijgt. Vorm er een bal van, dek af met vershoudfolie en laat het een uur rijzen tot het in volume verdubbeld is.

  5. 5

    Verdeel het deeg in stukken en rol ze meteen uit tot cirkels van 0,5 cm dik, of verpak ze in vershoudfolie en bewaar in de koelkast tot gebruik. Het deeg wordt nog lekkerder als je het een nachtje in de koelkast laat liggen.

  6. 6

    Verwarm de oven, mét bakplaat, voor op de heetst mogelijke stand.

  7. 7

    Rol het deeg uit tot 0,5 cm dik. Steek 8 rondjes van 10 cm diameter uit. Leg ze op een ingevette bakplaat en leg er een tweede bakplaat als gewicht bovenop. Bak de deegbodempjes 5 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat afkoelen.

  8. 8

    Snij de tonijn met een scherp mes in heel kleine blokjes en breng ze op smaak met olijfolie, peper en zout.

  9. 9

    Maak een dressing van de sojasaus, rijstazijn, olijfolie, sesamolie en wasabi.

  10. 10

    Snij de radijzen in dunne plakjes en de gember in fijne julienne.

  11. 11

    Beleg elk pizzabodempje met zeewier, tonijn, radijs, gember en koriander. Werk af met een lepeltje van de wasabidressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.