Gevulde pijlinktvis
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gevulde pijlinktvis

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Mix de witte vis samen met het ei en de ansjovisfilets in een keukenrobot. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Fruit de sjalot met de knoflook in een eetlepel olijfolie. Voeg ze toe aan de gemalen vis. Doe er de gehakte peterselie bij en kruid met cayennepeper en zout.

  2. 2

    Vul de inktvistubes met het vismengsel, prik ze dicht met een houten prikkertje. Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. 3

    Leg de gevulde inktvistubes in een ingevette ovenschaal, besprenkel ze royaal met olijfolie en zet de schaal ongveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.

  4. 4

    Fruit voor de saus de gesnipperde ui aan in wat olijfolie. Voeg er de tomatenblokjes aan toe en blus met de witte wijn. Voeg er de kruiden naar smaak aan toe en laat 25 minuten op een zacht vuurtje onder deksel pruttelen.

  5. 5

    Serveer de inktvis met de tomatensaus en een toefje tuinkers. Lekker met rijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Mix de witte vis samen met het ei en de ansjovisfilets in een keukenrobot. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Fruit de sjalot met de knoflook in een eetlepel olijfolie. Voeg ze toe aan de gemalen vis. Doe er de gehakte peterselie bij en kruid met cayennepeper en zout.

  2. 2

    Vul de inktvistubes met het vismengsel, prik ze dicht met een houten prikkertje. Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. 3

    Leg de gevulde inktvistubes in een ingevette ovenschaal, besprenkel ze royaal met olijfolie en zet de schaal ongveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.

  4. 4

    Fruit voor de saus de gesnipperde ui aan in wat olijfolie. Voeg er de tomatenblokjes aan toe en blus met de witte wijn. Voeg er de kruiden naar smaak aan toe en laat 25 minuten op een zacht vuurtje onder deksel pruttelen.

  5. 5

    Serveer de inktvis met de tomatensaus en een toefje tuinkers. Lekker met rijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?