Recept

Gemengde salade met druiven en gravad lax

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gravad lax is een typisch Scandinavisch gerecht van rauwe zalm en kruiden, met name dille. Er hoort een zoet sausje bij, waarin dille en mosterd de hoofdrol spelen.

bereiding
  1. 1

    Meng het zeezout met de rietsuiker en wentel er het zalmhaasje door, zodat het aan alle kanten bedekt is met het mengsel. Druk het goed aan. Strooi er 2 el gehakte dille over.

  2. 2

    Wikkel het zalmhaasje in plastic folie, leg het in een schaal en zet er een gewicht op, bijvoorbeeld een groot conservenblik. Zet de zalm zo minstens 12 uur in de koelkast.

  3. 3

    Haal het zalmhaasje uit de plastic folie. Veeg het zout-suikermengsel weg en snijd de zalm in mooie, dunne plakjes.

  4. 4

    Meng de ingrediënten voor de dressing. Breng ze op smaak met peper en zout. Spoel de druiven, haal ze van de takjes en snijd ze doormidden.

  5. 5

    Schik de zalm met de gemengde sla en de druiven op een schaal en verdeel er wat van de mosterddressing over. Garneer met dille. Geef de rest van de dressing er apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gemengde salade met druiven en gravad lax

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!