Recept

Spinaziepannenkoekjes met garnalenboter

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Koekjes voor kerst, maar dan als hartig gerechtje.

bereiding
  1. 1

    Maak de garnalenboter. Hak de garnalen fijn. Meng deze garnalenpasta met de boter en kruid met een snuifje cayennepeper. Bewaar in de koelkast tot je gaat serveren.

  2. 2

    Blancheer de spinazie 30 seconden in kokend lichtgezouten water en laat goed uitlekken. Knijp het overtollige vocht eruit. Spoel de lente-ui en chilipeper en hak ze fijn. Meng de bloem met het ei en de melk tot een glad beslag. Breng op smaak met zout, komijnpoeder, kurkuma en de fijngesneden lente-ui en pepertjes. Hak de spinazie grof en roer door het kruidige beslag.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 75°C. Verhit wat olie in de pan en bak 8 pannenkoekjes van het beslag. Hou ze warm in de oven.

  4. 4

    Spoel de kervel en tomaatjes. Serveer de pannenkoekjes met wat kervel, een handvol grijze garnalen, gehalveerde kerstomaatjes en wat garnalenboter. Werk af met een plakje limoen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spinaziepannenkoekjes met garnalenboter

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!