Recept

Krokante kip met bloemkoolpuree en salieboter

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Bereid de linzen volgens de instructies op de verpakking.

  2. 2

    Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze in 4 à 8 minuten gaar in de kippenbouillon. Giet af. Mix de bloemkool samen met de room tot een gladde puree en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Hou de puree warm.

  3. 3

    Bestrijk de kipfilets met olijfolie en kruid met peper en zout. Bak ze in een antikleefpan 2 à 3 minuten op de velkant. Draai de kipfilets om en laat 5 à 10 minuten verder garen. Haal uit de pan en hou warm.

  4. 4

    Doe de boter in de pan en laat ze bruin kleuren. Doe de salie en wittewijnazijn erbij en bak de salie krokant.

  5. 5

    Schep de bloemkoolpuree op 4 borden, lepel er wat linzen over, leg er de kip op en giet een beetje salieboter erover. Garneer met een blaadje salie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Krokante kip met bloemkoolpuree en salieboter

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!