Recept

Kruidenhoorntjes met fris zomerslaatje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Klop het eiwit stijf. Smelt de boter op een zacht vuur. Voeg de bloemsuiker en de gezeefde bloem toe en roer goed met een garde. Schep er het stijfgeklopte eiwit en de gesnipperde kruiden voorzichtig door en meng tot een homogeen deeg.

  2. 2

    Verwarm een ingevet wafelijzer en schep er telkens een lepel van het beslag op. Bak de wafeltjes 3 minuten. Neem ze uit het wafelijzer en rol ze meteen op tot een hoorntje. Gebruik een kleine trechter of knip een hoorntje uit karton. Zet ze in een glaasje en laat ze volledig afkoelen.

  3. 3

    Meng voor de vinaigrette alle ingrediënten behalve de olie. Voeg in een straaltje de olie toe en roer met een garde tot een gladde vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout en zet in de koelkast tot gebruik.

  4. 4

    Spoel de kruiden en laat ze uitlekken. Kook de boontjes beetgaar in lichtgezouten water, giet af en spoel onder ijskoud water. Meng de boontjes met de kruiden.

  5. 5

    Vul de kruidenhoorntjes met de sla, zet ze in een hoorntjeshouder of leg ze op een serveerschaal en geef er de vinaigrette bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kruidenhoorntjes met fris zomerslaatje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!