Kippenboutjes met spek en erwten- en boontjespuree
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kippenboutjes met spek en erwten- en boontjespuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar in lichtgezouten water. Blancheer de boontjes en de erwtjes beetgaar in een aparte kookpot.

  2. 2

    Rol rond elk boutje een sneetje spek. Leg de boutjes in een ingevette ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie en zet ze gedurende 35 minuten in de oven.

  3. 3

    Giet de aardappelen af en pureer ze met de melk, boter, nootmuskaat, peper en zout. Snij de boontjes in kleine stukjes en meng met de erwten door de puree.

  4. 4

    Serveer de puree met de kippenbouten, lepel er nog wat braadjus van de kip over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar in lichtgezouten water. Blancheer de boontjes en de erwtjes beetgaar in een aparte kookpot.

  2. 2

    Rol rond elk boutje een sneetje spek. Leg de boutjes in een ingevette ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie en zet ze gedurende 35 minuten in de oven.

  3. 3

    Giet de aardappelen af en pureer ze met de melk, boter, nootmuskaat, peper en zout. Snij de boontjes in kleine stukjes en meng met de erwten door de puree.

  4. 4

    Serveer de puree met de kippenbouten, lepel er nog wat braadjus van de kip over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.