Recept

Kippenboutjes met spek en erwten- en boontjespuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar in lichtgezouten water. Blancheer de boontjes en de erwtjes beetgaar in een aparte kookpot.

  2. 2

    Rol rond elk boutje een sneetje spek. Leg de boutjes in een ingevette ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie en zet ze gedurende 35 minuten in de oven.

  3. 3

    Giet de aardappelen af en pureer ze met de melk, boter, nootmuskaat, peper en zout. Snij de boontjes in kleine stukjes en meng met de erwten door de puree.

  4. 4

    Serveer de puree met de kippenbouten, lepel er nog wat braadjus van de kip over.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kippenboutjes met spek en erwten- en boontjespuree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!