Gevulde tomaten met zwarte olijven
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gevulde tomaten met zwarte olijven

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het kapje van de tomaten, hou het apart. Hol de tomaten uit. Pel en snipper de sjalot, stoof glazig in een beetje olijfolie.

  2. 2

    Hak de olijven en zongedroogde tomaten fijn. Spoel het basilicum en snipper fijn. Voeg samen met de gestoofde sjalot, de gehakte olijven en zongedroogde tomaten toe aan het gehakt. Doe er het ei, de parmezaan, de Provençaalse kruiden en het paneermeel bij en meng.

  3. 3

    Vul de tomaten met het gehaktmengsel, laat de vulling tot boven de rand komen. Zet er de kapjes op en plaats 25 minuten in de oven.

  4. 4

    Kook de rijst gaar.

  5. 5

    Serveer de gevulde tomaten met de rijst. Werk af met gesnipperde basilicumblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het kapje van de tomaten, hou het apart. Hol de tomaten uit. Pel en snipper de sjalot, stoof glazig in een beetje olijfolie.

  2. 2

    Hak de olijven en zongedroogde tomaten fijn. Spoel het basilicum en snipper fijn. Voeg samen met de gestoofde sjalot, de gehakte olijven en zongedroogde tomaten toe aan het gehakt. Doe er het ei, de parmezaan, de Provençaalse kruiden en het paneermeel bij en meng.

  3. 3

    Vul de tomaten met het gehaktmengsel, laat de vulling tot boven de rand komen. Zet er de kapjes op en plaats 25 minuten in de oven.

  4. 4

    Kook de rijst gaar.

  5. 5

    Serveer de gevulde tomaten met de rijst. Werk af met gesnipperde basilicumblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.