Recept

Pastasalade met krab, tomaat en venkel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Origineel: fijn krabvlees op smaak gebracht met frisse limoen en geserveerd in grote pastaschelpen.

bereiding
  1. 1

    Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen onder koud stromend water. Laat goed uitlekken en druppel er wat olijfolie over om kleven te voorkomen.

  2. 2

    Maak de dressing: meng de vissaus met het limoensap. Roer er de olijfolie door en kruid met peper.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 200°C. Verkruimel de krab met een vork, giet er een beetje van de dressing over en laat een half uurtje trekken.

  4. 4

    Snijd intussen de venkel in vieren en verwijder een beetje van de harde nerf. Snijd de stukken in reepjes en blancheer deze in lichtgezouten water. Laat uitlekken en afkoelen.

  5. 5

    Schik de kerstomaten op een bakplaat, besprenkel ze met een beetje olijfolie en zet ze 15 minuten in de hete oven tot ze openbarsten.

  6. 6

    Vul de pasta met krab en druppel de rest van de dressing erover. Breng op smaak met zwarte peper en grof zout. Serveer met de gegrilde kerstomaten, de geblancheerde venkel en een takje dragon.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pastasalade met krab, tomaat en venkel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!