• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Salade van butternutpompoen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ideaal met Halloween

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de lente-uitjes in ringetjes.

    Snij de pompoen doormidden en haal er de zaadjes en de draden uit. Spoel de zaadjes schoon en dep ze droog.

    Snij de pompoen in flinterdunne plakjes (met de mandoline of keukenmachine).

    Pers de sinaasappel.

  2. Vinaigrette

  3. 2

    Meng sinaasappelsap, ciderazijn, balsamico, 2 el olijfolie, pompoenzaadolie, peper en zout.

    Voeg er de lente-uitjes aan toe.

  4. 3

    Rooster de pompoenpitten samen met de pijnboompitten lichtjes is 1 el olijfolie. Laat afkoelen.

  5. 4

    Schep de plakjes pompoen samen met de geroosterde zaden door de vinaigrette.

  6. 5

    Verdeel de salade over de borden en bestrooi met maanzaad.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de lente-uitjes in ringetjes.

    Snij de pompoen doormidden en haal er de zaadjes en de draden uit. Spoel de zaadjes schoon en dep ze droog.

    Snij de pompoen in flinterdunne plakjes (met de mandoline of keukenmachine).

    Pers de sinaasappel.

  2. Vinaigrette

  3. 2

    Meng sinaasappelsap, ciderazijn, balsamico, 2 el olijfolie, pompoenzaadolie, peper en zout.

    Voeg er de lente-uitjes aan toe.

  4. 3

    Rooster de pompoenpitten samen met de pijnboompitten lichtjes is 1 el olijfolie. Laat afkoelen.

  5. 4

    Schep de plakjes pompoen samen met de geroosterde zaden door de vinaigrette.

  6. 5

    Verdeel de salade over de borden en bestrooi met maanzaad.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.