Recept

Kipfilet met spinazie en tomatensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Meng de panko met de parmezaan in een diep bord. Klop het ei los in een ander bord met de melk. Kruid de kipfilets aan beide kanten met peper en zout. Wentel elke filet eerst door het eimengsel en dan door het paneermeel.

  2. 2

    Verwarm de helft van de boter en wat olijfolie in een pan, bak de kip 4 min. aan beide kanten.

  3. 3

    Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Stoof ze in een andere pan glazig in de rest van de boter en wat olijfolie. Voeg de tomatenblokjes en -puree toe. Laat 15 minuten sudderen, onder deksel. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden.

  4. 4

    Verwarm de ovengrill voor. Snipper de spinazie fijn. Lepel de tomatensaus over de kipfilets in de pan. Verdeel er de gesnipperde spinazie en de geraspte mozzarella over. Zet 5 minuten onder de grill, tot de kaas mooi gegratineerd is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kipfilet met spinazie en tomatensaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!