Salade van bulgur met gerookte eendenfilet en vijgentapenade
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Salade van bulgur met gerookte eendenfilet en vijgentapenade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Maak de salade van bulgur een paar uur van tevoren klaar. Proef voor het serveren en kruid eventueel nog wat bij met citroen, peper en zout.

bereiding
  1. 1

    Kook de bulgur gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.

  2. 2

    Halveer de tomaten en lepel de pitjes eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de komkommer overlangs in twee helften en verwijder het zachte binnenste met een lepel. Snijd de komkommer in stukjes. Meng de blokjes tomaat, de blokjes komkommer en de maïs door de bulgur.

  3. 3

    Spoel de munt en laat goed uitlekken.

  4. 4

    Breng de bulgur op smaak met citroen, geraspte citroenschil, peper en zout.

  5. 5

    Maak de vijgentapenade: pel en snipper de knoflook. Stoof de rode ui met de knoflook. Breng 100 ml water aan de kook. Doe de vijgen en de steranijs erbij en laat ongeveer 15 minuten inkoken op een zacht vuurtje. Laat afkoelen en verwijder het stuk steranijs.

  6. 6

    Mix de vijgen, de rode ui en de knoflook met de olijven en de kappertjes in een blender of stamp fijn in een vijzel.

  7. 7

    Breng op smaak met zwarte peper en voeg olijfolie toe tot de massa smeuïg is. Serveer met de gerookte eendenfilet en de vijgentapenade. Garneer met een takje munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kook de bulgur gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.

  2. 2

    Halveer de tomaten en lepel de pitjes eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de komkommer overlangs in twee helften en verwijder het zachte binnenste met een lepel. Snijd de komkommer in stukjes. Meng de blokjes tomaat, de blokjes komkommer en de maïs door de bulgur.

  3. 3

    Spoel de munt en laat goed uitlekken.

  4. 4

    Breng de bulgur op smaak met citroen, geraspte citroenschil, peper en zout.

  5. 5

    Maak de vijgentapenade: pel en snipper de knoflook. Stoof de rode ui met de knoflook. Breng 100 ml water aan de kook. Doe de vijgen en de steranijs erbij en laat ongeveer 15 minuten inkoken op een zacht vuurtje. Laat afkoelen en verwijder het stuk steranijs.

  6. 6

    Mix de vijgen, de rode ui en de knoflook met de olijven en de kappertjes in een blender of stamp fijn in een vijzel.

  7. 7

    Breng op smaak met zwarte peper en voeg olijfolie toe tot de massa smeuïg is. Serveer met de gerookte eendenfilet en de vijgentapenade. Garneer met een takje munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.