Vol-au-vent
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Vol-au-vent

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Breng de kip met de bouillon aan de kook. Laat 15 tot 20 minuten sudderen.

  2. 2

    Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Bak ze in wat boter. Besprenkel met citroensap. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Zet de bladerdeegbakjes ongeveer 10 min. in de oven.

  4. 4

    Schep de kip met een schuimspaan uit de bouillon en laat uitlekken. Snij ze in stukjes. Verwarm de balletjes in de bouillon van de kip. Haal ze met een schuimspaan uit de pan. Zeef de bouillon.

  5. 5

    Smelt 1 eetlepel boter in een pannetje. Voeg de bloem toe en roer glad. Laat al roerend even drogen. Schenk er geleidelijk de gezeefde bouillon bij. Laat al roerend inkoken tot sausdikte. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

  6. 6

    Schep de kip, de balletjes en de champignons door de saus. Schenk er de room bij en warm nog even door. Verdeel over de bladerdeegbakjes en werk af met peterselie. Spoel de sla en de tomaten, snij ze in stukken. Serveer met vinaigrette naar smaak bij de vol-au-vent.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Breng de kip met de bouillon aan de kook. Laat 15 tot 20 minuten sudderen.

  2. 2

    Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Bak ze in wat boter. Besprenkel met citroensap. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Zet de bladerdeegbakjes ongeveer 10 min. in de oven.

  4. 4

    Schep de kip met een schuimspaan uit de bouillon en laat uitlekken. Snij ze in stukjes. Verwarm de balletjes in de bouillon van de kip. Haal ze met een schuimspaan uit de pan. Zeef de bouillon.

  5. 5

    Smelt 1 eetlepel boter in een pannetje. Voeg de bloem toe en roer glad. Laat al roerend even drogen. Schenk er geleidelijk de gezeefde bouillon bij. Laat al roerend inkoken tot sausdikte. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

  6. 6

    Schep de kip, de balletjes en de champignons door de saus. Schenk er de room bij en warm nog even door. Verdeel over de bladerdeegbakjes en werk af met peterselie. Spoel de sla en de tomaten, snij ze in stukken. Serveer met vinaigrette naar smaak bij de vol-au-vent.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.