Recept

Pommes duchesse met vispannetje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer ze door de passe-vite. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  2. 2

    Roer de eidooiers door de puree tot ze helemaal zijn opgenomen. Schep in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Spuit kleine toefjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.

  3. 3

    Breng de visfond aan de kook. Verlaag het vuur en kook de zalm en kabeljauw er halfgaar in. Schep de vis eruit en hou even opzij. Laat de fond verder inkoken.

  4. 4

    Maak de groenten schoon, snij de champignons in kwartjes en de prei in staafjes. Stoof aan in wat boter.

  5. 5

    Doe 75 gram boter in de pan en laat smelten. Doe de bloem erbij en roer tot een roux. Giet er de ingekookte visfond bij en roer goed om. Doe er de gestoofde groenten bij, de witte wijn, room en melk. Laat tot de helft inkoken. Kruid met peper en zout.

  6. 6

    Haal de saus van het vuur en roer er de garnalen door. Leg de vis in een ovenschaal en schenk er de saus bij. Bestrooi met de geraspte kaas en zet 20 minuten in de oven. Zet er na 10 minuten de pommes duchesse bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pommes duchesse met vispannetje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!