Appels gevuld met beuling
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Appels gevuld met beuling

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hartige appels

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pers de citroen en sinaasappel. Boen de appels schoon. Snij er onderaan een plakje af, zodat ze rechtop blijven staan. Snij er bovenaan een kapje af en verwijder het klokhuis met een appelboor. Haal er dan met een scherp mesje zo veel mogelijk vruchtvlees uit.

  2. 2

    Breng in een diepe kookpan 500 ml water aan de kook, samen met het citroen- en sinaasappelsap. Zet er de appels in en pocheer ze 5 minuten, tegen de kook aan.

  3. 3

    Haal het velletje van de beulingen. Bak het vlees rul in de olijfolie. Kruid eventueel bij met peper en zout.

  4. 4

    Vul de appels met het worstvlees. Zet er het kapje weer op. Leg op elk een nootje boter en zet 5 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pers de citroen en sinaasappel. Boen de appels schoon. Snij er onderaan een plakje af, zodat ze rechtop blijven staan. Snij er bovenaan een kapje af en verwijder het klokhuis met een appelboor. Haal er dan met een scherp mesje zo veel mogelijk vruchtvlees uit.

  2. 2

    Breng in een diepe kookpan 500 ml water aan de kook, samen met het citroen- en sinaasappelsap. Zet er de appels in en pocheer ze 5 minuten, tegen de kook aan.

  3. 3

    Haal het velletje van de beulingen. Bak het vlees rul in de olijfolie. Kruid eventueel bij met peper en zout.

  4. 4

    Vul de appels met het worstvlees. Zet er het kapje weer op. Leg op elk een nootje boter en zet 5 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.