Gevulde appelen met kalkoengehakt, coppa en rozijnen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gevulde appelen met kalkoengehakt, coppa en rozijnen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: kies om te vullen gewone eetappelen, bijvoorbeeld een Belgische jonagold. De appel is stevig genoeg voor ovenbereidingen en zal dus niet uit elkaar vallen.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. Snij de hoedjes van de appelen. Hol de appelen voorzichtig uit met een mes. Snij het vruchtvlees van de appelen fijn.

  2. 2

    Pel en snipper de ui en knoflook. Snij de rozemarijn fijn. Meng het gehakt met het vruchtvlees van de appelen, de ui, de knoflook, de rozemarijn, de rozijnen en de mosterd. Kruid met peper en zout. Vul de appelen met het mengsel en zet het hoedje er terug op.

  3. 3

    Plaats de appelen in een braadslede. Overgiet ze met de olijfolie en bak ze 25 minuten in de oven. Serveer met wat extra rozemarijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. Snij de hoedjes van de appelen. Hol de appelen voorzichtig uit met een mes. Snij het vruchtvlees van de appelen fijn.

  2. 2

    Pel en snipper de ui en knoflook. Snij de rozemarijn fijn. Meng het gehakt met het vruchtvlees van de appelen, de ui, de knoflook, de rozemarijn, de rozijnen en de mosterd. Kruid met peper en zout. Vul de appelen met het mengsel en zet het hoedje er terug op.

  3. 3

    Plaats de appelen in een braadslede. Overgiet ze met de olijfolie en bak ze 25 minuten in de oven. Serveer met wat extra rozemarijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.