Recept

Gevulde courgettes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de kikkererwten uitlekken en plet ze met de verse kruiden. Voeg couscous en broodkruim toe.

  2. 2

    Pel en pers de knoflook. Verkruimel de tofu en meng met de barbecuesaus en knoflook. Meng met de couscous kikkererwtenmix. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Halveer de courgettes in de lengte, hol een beetje uit en vul ze met het mengsel. Zet ze 35 minuten in de oven.

  4. 4

    Pel en snipper de sjalot en knoflook voor de tomatensaus. Fruit ze in wat olijfolie. Blus met witte wijn. Voeg de zongedroogde tomaatjes, tomatenpuree, barbecuesaus en tomatenblokjes toe. Kruid met peper en zout. Laat 15 min. op zacht vuur pruttelen.

  5. 5

    Serveer de gevulde courgettes met de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde courgettes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!