Lasagne met tarbot en paprika
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Lasagne met tarbot en paprika

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak de paprika’s schoon, snij ze in brede repen. Spoel de venkel, snij hem in fijne plakken. Halveer de lente-uitjes in de lengte. Pel de knoflook, snipper hem fijn.

  2. 2

    Stoof de groenten aan in wat olijfolie. Doe er de knoflook bij, kruid met peper en zout. Blus met 2 eetlepels water. Dek af en laat 10 minuten zacht stoven. Meng met de kappertjes. Hou warm.

  3. 3

    Snij de tarbotfilet in 8 stukken. Breng de bouillon tot tegen het kookpunt. Leg er de stukken vis in. Laat 3 minuten pocheren. Schep ze met een schuimspaan uit de bouillon en hou ze warm onder aluminiumfolie.

  4. 4

    Halveer de lasagnevellen. Kook ze 3 minuten in gezouten water. Laat ze opdrogen op een keukenhanddoek.

  5. 5

    Laat de visbouillon tot de helft inkoken. Doe er de room bij. Laat nogmaals tot de helft inkoken. Breng op smaak met peper en zout.

  6. 6

    Neem 4 borden en maak een lasagne met een lasagnevel, een stuk vis, gestoofde groenten, weer een lasagnevel, vis en groenten. Eindig met een vel lasagne.

  7. 7

    Lepel er de hete saus over. Werk af met een plukje dille (of venkelgroen).

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de paprika’s schoon, snij ze in brede repen. Spoel de venkel, snij hem in fijne plakken. Halveer de lente-uitjes in de lengte. Pel de knoflook, snipper hem fijn.

  2. 2

    Stoof de groenten aan in wat olijfolie. Doe er de knoflook bij, kruid met peper en zout. Blus met 2 eetlepels water. Dek af en laat 10 minuten zacht stoven. Meng met de kappertjes. Hou warm.

  3. 3

    Snij de tarbotfilet in 8 stukken. Breng de bouillon tot tegen het kookpunt. Leg er de stukken vis in. Laat 3 minuten pocheren. Schep ze met een schuimspaan uit de bouillon en hou ze warm onder aluminiumfolie.

  4. 4

    Halveer de lasagnevellen. Kook ze 3 minuten in gezouten water. Laat ze opdrogen op een keukenhanddoek.

  5. 5

    Laat de visbouillon tot de helft inkoken. Doe er de room bij. Laat nogmaals tot de helft inkoken. Breng op smaak met peper en zout.

  6. 6

    Neem 4 borden en maak een lasagne met een lasagnevel, een stuk vis, gestoofde groenten, weer een lasagnevel, vis en groenten. Eindig met een vel lasagne.

  7. 7

    Lepel er de hete saus over. Werk af met een plukje dille (of venkelgroen).

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.