Lamsburgers met krokant spek en groene asperges
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Lamsburgers met krokant spek en groene asperges

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Meng het gehakt met de sjalot, knoflook, peterselie, het ei en de beschuiten tot een homogeen geheel. Kruid met peper en zout en maak er 4 hamburgers van. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.

  2. 2

    Bak de hamburgers in olijfolie en boter in 3 à 4 minuten langs beide kanten goudbruin. Bak in een andere pan, zonder vetstof, het spek krokant. Stoof de asperges kort mee. Spoel de tomaten en snij in plakken.

  3. 3

    Snij de pistolets doormidden en leg op elke onderkant wat ijsbergsla, enkele plakjes tomaat, een hamburger, een plakje spek en enkele asperges.

  4. 4

    Steek op elke hamburger een chilipeper met een metalen of houten prikker. Serveer met extra salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Meng het gehakt met de sjalot, knoflook, peterselie, het ei en de beschuiten tot een homogeen geheel. Kruid met peper en zout en maak er 4 hamburgers van. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.

  2. 2

    Bak de hamburgers in olijfolie en boter in 3 à 4 minuten langs beide kanten goudbruin. Bak in een andere pan, zonder vetstof, het spek krokant. Stoof de asperges kort mee. Spoel de tomaten en snij in plakken.

  3. 3

    Snij de pistolets doormidden en leg op elke onderkant wat ijsbergsla, enkele plakjes tomaat, een hamburger, een plakje spek en enkele asperges.

  4. 4

    Steek op elke hamburger een chilipeper met een metalen of houten prikker. Serveer met extra salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.