Recept

Hondshaai in het groen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Spoel de vis onder stromend water, dep droog met keukenpapier en snij in stukken van ± 4 cm. Pel de sjalotten en de knoflook en snipper fijn. Spoel de groene groenten en kruiden, schud alles droog en hak fijn.

  2. 2

    Stoof de sjalot en knoflook in wat boter. Hou wat kruiden apart voor de afwerking, doe de rest bij de sjalotten en knoflook, en laat 1 minuut stoven. Voeg er de zurkel en kervel aan toe, blus met witte wijn en visfumet, kruid met peper en zout, en laat 10 minuten sudderen. Doe er als laatste de spinazie bij, schakel het vuur uit en mix fijn tot een gladde, lopende puree. Giet over in een maatbeker.

  3. 3

    Bak de hondshaai kort op de barbecue. Verdeel de stukken vis over 4 vellen aluminiumfolie, schep er kruidensaus over en vouw dicht. Laat 15 minuten garen op de barbecue. Serveer met de rest van de kuiden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hondshaai in het groen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!