Recept

Lamsworst met bonen en aardappelgratin

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. Schil de aardappelen. Blancheer de bonen 5 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en uitlekken. Pel en snipper de uien. Pel de tomaten en snij ze in kleine blokjes.

  2. 2

    Kook de aanrdappelen 5 minuten en giet af. Laat ze wat afkoelen en snij ze in plakjes. Leg ze in laagjes in ovenschaaltjes.

  3. 3

    Kruid de room met nootmuskaat, peper en zout. Schenk over de aardappelen. Bestrooi met de gemalen kaas en zet 10 minuten in de oven.

  4. 4

    Fruit de uien glazig in 1 el olie. Doe er de bonen bij en bak ze even mee. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Stoof de tomaten goed gaar in 1 el olie. Kruid met peper en zout.

  6. 6

    Braad de worsten 10 minuten in olie. Kruid ze indien nodig met peper en zout.

  7. 7

    Verdeel vlees, bonen en tomaten over de borden. Zet er de aardappelgratin bij en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamsworst met bonen en aardappelgratin

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!