Gegrilde aubergine met tomaat en feta
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gegrilde aubergine met tomaat en feta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij de aubergine in de lengte in plakken van 1 cm dik. Leg ze in een vergiet, bestrooi royaal met zeezout. Laat 30 minuten uitlekken. Spoel de aubergine met water en dep droog met keukenpapier. 

  2. 2

    Verwarm de grill en bestrijk de plakken aubergine met olijfolie. Gril ze ± 2 minuten aan elke kant. 

  3. 3

    Halveer de kerstomaten, verkruimel de fetakaas. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Meng de kers- tomaten met de pijnboompitten en de fetakaas. Kruid met chilivlokken en vers basilicum 

  4. 4

    Schik de aubergineplakken op een schaal en schep de toma- tensalade erover. Werk af met een flinke scheut olijfolie. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de aubergine in de lengte in plakken van 1 cm dik. Leg ze in een vergiet, bestrooi royaal met zeezout. Laat 30 minuten uitlekken. Spoel de aubergine met water en dep droog met keukenpapier. 

  2. 2

    Verwarm de grill en bestrijk de plakken aubergine met olijfolie. Gril ze ± 2 minuten aan elke kant. 

  3. 3

    Halveer de kerstomaten, verkruimel de fetakaas. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Meng de kers- tomaten met de pijnboompitten en de fetakaas. Kruid met chilivlokken en vers basilicum 

  4. 4

    Schik de aubergineplakken op een schaal en schep de toma- tensalade erover. Werk af met een flinke scheut olijfolie. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.