Recept

Gegrilde aubergine met tomaat en feta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij de aubergine in de lengte in plakken van 1 cm dik. Leg ze in een vergiet, bestrooi royaal met zeezout. Laat 30 minuten uitlekken. Spoel de aubergine met water en dep droog met keukenpapier. 

  2. 2

    Verwarm de grill en bestrijk de plakken aubergine met olijfolie. Gril ze ± 2 minuten aan elke kant. 

  3. 3

    Halveer de kerstomaten, verkruimel de fetakaas. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Meng de kers- tomaten met de pijnboompitten en de fetakaas. Kruid met chilivlokken en vers basilicum 

  4. 4

    Schik de aubergineplakken op een schaal en schep de toma- tensalade erover. Werk af met een flinke scheut olijfolie. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegrilde aubergine met tomaat en feta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!