Recept

Pannenkoekenkerstboom

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wat een tof dessert voor kerst! En iedereen lust pannenkoeken, succes verzekerd dus. Je kunt de pannenkoekjes vooraf bakken en opwarmen in de oven, op 100°C.

bereiding
  1. 1

    Klop de eieren luchtig met de suiker en de vanillesuiker. Zeef de bloem boven de deegkom en meng erdoor. Los het puddingpoeder op in 4 el melk. Voeg geleidelijk de melk en het opgeloste puddingpoeder bij het beslag. Meng tot een mooi glad beslag.

  2. 2

    Smelt een klontje boter in een pannenkoekenpan met antiaanbaklaag. Giet er een pollepel beslag in. Wacht tot het beslag gestold is en draai de pannenkoek om. Bak nog even verder. Bak zo alle beslag op. Hou de pannenkoeken warm onder aluminiumfolie of in een voorverwarmde oven op 100°C.

  3. 3

    Vouw de pannenkoeken dubbel en dan nog eens, tot je een driehoekje hebt. Leg op elk bord drie pannenkoeken. Lepel er de chocoladesaus over zoals een slinger in een kerstboom. Werk verder af met pistachenootjes en stukjes framboos.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pannenkoekenkerstboom

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!