Flensjes met doperwtjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Flensjes met doperwtjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Haal je tuinkruiden boven!

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Blancheer de doperwten 2 minuten in ruim licht gezouten water, laat ze schrikken onder de koudwaterkraan en goed uitlekken in een vergiet. Snipper de lente-uitjes, hak de tuinkruiden.

  2. 2

    Vermeng de zelfrijzende bloem en de gewone bloem met een snuifje zout. Doe er de melk en de eieren bij, en zoveel water als nodig om alles tot een glad beslag te kunnen roeren. Laat 30 minuten rusten.

  3. 3

    Verwarm een koffielepel olie in de koekenpan. Schep er een pollepel van het deeg bij. Laat een beetje stollen. Doe er een portie doperwtjes, fijngesnipperde lente-ui en gehakte tuinkruiden bij.

  4. 4

    Laat verder bakken op een zacht vuurtje.

  5. 5

    Leg de flensjes op voorverwarmde borden en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Blancheer de doperwten 2 minuten in ruim licht gezouten water, laat ze schrikken onder de koudwaterkraan en goed uitlekken in een vergiet. Snipper de lente-uitjes, hak de tuinkruiden.

  2. 2

    Vermeng de zelfrijzende bloem en de gewone bloem met een snuifje zout. Doe er de melk en de eieren bij, en zoveel water als nodig om alles tot een glad beslag te kunnen roeren. Laat 30 minuten rusten.

  3. 3

    Verwarm een koffielepel olie in de koekenpan. Schep er een pollepel van het deeg bij. Laat een beetje stollen. Doe er een portie doperwtjes, fijngesnipperde lente-ui en gehakte tuinkruiden bij.

  4. 4

    Laat verder bakken op een zacht vuurtje.

  5. 5

    Leg de flensjes op voorverwarmde borden en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.