Recept

Ravioli met wortel en lamsgehakt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Maak eens zelf ravioli met deze verrassende vulling. Niet moeilijk, maar wel superlekker.

bereiding
  1. 1

    Kneed voor de pasta de bloem met de eieren tot een glad deeg. Voeg eventueel wat water toe. Rol tot een bal, wikkel in plasticfolie en leg 1,5 uur in de koelkast.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Maak de wortelen schoon en snij in blokjes. Verwarm wat olijfolie in een pan en fruit de sjalot en knoflook glazig. Voeg de worte- len en wat water toe en laat 10 minuten stoven tot de wortelen zacht zijn. Kruid met komijn, koriander, peper en zout. Mix tot een puree.

  3. 3

    Bak het lamsgehakt in een pan rul. Bestuif het werkvlak met bloem. Rol het deeg met een pastamachine of een deegrol uit tot 2 mm dikte. Steek er rondjes uit. Lepel er met een koffielepel hoopjes wortelpuree op en doe er een klein schepje lamsgehakt bovenop. Bestrijk de randen van het deeg met water. Leg er een tweede rondje op en duw er de lucht uit, plak dicht. Druk eventueel met een vork de randen extra aan. Kook de ravioli in 8 à 10 minuten gaar in gezouten water.

  4. 4

    Mix de kruiden met de olie. Verdeel de ravioli over warme borden. Werk af met kruidenolie en verse koriander. Geef de rest van de vulling er apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ravioli met wortel en lamsgehakt

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!