• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Orecchiette met groene groenten en pesto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak de asperges schoon, breek er het harde uiteinde af en snij in stukken. Maak de boontjes en de peultjes schoon en halveer ze.

  2. 2

    Blancheer de groene groen- ten in gezouten water, giet af en spoel onder ijskoud water.

  3. 3

    Kook de pasta beetgaar. Giet af en laat uitlekken.

  4. 4

    Meng de pasta met de pesto en de geblancheerde groenten. Breng op smaak met citroen- zeste, -sap, peper en zout. Werk af met verse munt en fijne citroenschilletjes.

  5. 5

    Zelf pesto maken: Doe 1 teentje knoflook samen met 1 bosje basilicum en 60 g pijnboompitten in een blender. Mix en voeg er 100 g geraspte parmezaan aan toe. Doe er olijfolie, in een straaltje, bij en mix tot een gladde, smeuïge massa. Breng op smaak met peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de asperges schoon, breek er het harde uiteinde af en snij in stukken. Maak de boontjes en de peultjes schoon en halveer ze.

  2. 2

    Blancheer de groene groen- ten in gezouten water, giet af en spoel onder ijskoud water.

  3. 3

    Kook de pasta beetgaar. Giet af en laat uitlekken.

  4. 4

    Meng de pasta met de pesto en de geblancheerde groenten. Breng op smaak met citroen- zeste, -sap, peper en zout. Werk af met verse munt en fijne citroenschilletjes.

  5. 5

    Zelf pesto maken: Doe 1 teentje knoflook samen met 1 bosje basilicum en 60 g pijnboompitten in een blender. Mix en voeg er 100 g geraspte parmezaan aan toe. Doe er olijfolie, in een straaltje, bij en mix tot een gladde, smeuïge massa. Breng op smaak met peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.