Recept

Ovenbloemkool met kabeljauw uit papillot

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Bloemkool maar dan anders.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder de bladeren rond de bloemkool en spoel de bloemkool onder koud water. Laat goed uitlekken en leg de bloemkool in een glazen ovenschaal. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en kruid met peper en zout. Zet de bloemkool 1 uur in de oven.

  2. 2

    Spoel de ongeschilde aardappelen, dep ze goed droog en leg ze na een halfuur bij de bloemkool in de oven. Kruid ze met peper en zout en druppeler 2 eetlepels olijfolie over.

  3. 3

    Bekleed een ovenschaal met een groot vel aluminiumfolie en leg er de visfilets in. Kruid met peper en zout, druppel er olijfolie over en doe er een scheut witte wijn bij. Snij de citroen in schijfjes en leg
    die met wat verse dille op de vis. Vouw de papillot dicht. Zet de vis in de oven, 15 minuten voor het einde van de baktijd van de bloemkool en aardappeltjes.

  4. 4

    Spoel de kerstomaatjes en snij ze in kwartjes. Maak de lente-ui schoon en snij in ringetjes. Snij de
    olijven in stukjes en laat de kappertjes uitlekken. Meng alles in een kom met de peterselie en het citroensap en wat peper en zout. Haal de bloemkool uit de oven en lepel er de frisse dressing over. Serveer met de vis en de aardappeltjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ovenbloemkool met kabeljauw uit papillot

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!