Pannenkoekjes met honingboter
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pannenkoekjes met honingboter

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 70°C. Splits de eieren. Snij het vanillestokje overlangs open en schraap er het merg uit. Roer de eidooiers glad met de bloem, de suiker, het vanillemerg en de karnemelk. Roer er de uitgelekte ricotta door. Klop de ei- witten stijf met een snuifje zout en spatel het eiwitschuim door het beslag.

  2. 2

    Bak in hete olie kleine pannenkoekjes van het beslag. Reken 3 eetlepels per pannenkoekje, laat 2 à 3 minuten goud- bruin bakken onder deksel, keer voor- zichtig om en bak nog 1 à 2 minuten. Hou de pannenkoekjes warm in de oven.

  3. 3

    Laat al roerend de boter en de honing smelten op een zacht vuur. Verdeel de pannenkoekjes over 4 borden en druppel er de honingboter over. Serveer met aardbeien en verse munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 70°C. Splits de eieren. Snij het vanillestokje overlangs open en schraap er het merg uit. Roer de eidooiers glad met de bloem, de suiker, het vanillemerg en de karnemelk. Roer er de uitgelekte ricotta door. Klop de ei- witten stijf met een snuifje zout en spatel het eiwitschuim door het beslag.

  2. 2

    Bak in hete olie kleine pannenkoekjes van het beslag. Reken 3 eetlepels per pannenkoekje, laat 2 à 3 minuten goud- bruin bakken onder deksel, keer voor- zichtig om en bak nog 1 à 2 minuten. Hou de pannenkoekjes warm in de oven.

  3. 3

    Laat al roerend de boter en de honing smelten op een zacht vuur. Verdeel de pannenkoekjes over 4 borden en druppel er de honingboter over. Serveer met aardbeien en verse munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.