• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Worst met appelmoes en puree (WAP)

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water, giet af. Schil de appelen en snij in kwartjes. Stoof ze aan in een beetje boter.

  2. 2

    Voeg een bodempje water en wat citroensap toe. Strooi er  een zakje vanillesuiker en nog 2 el suiker over. Laat onder deksel op een zacht vuur tot moes koken (10 à 12 minuten), roer regelmatig om.

  3. 3

    Maak een smeuïge puree van de gekookte aardappelen, breng op smaak met boter, melk, peper en zout en nootmuskaat.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  5. 5

    Draai de worsten in de helft op, zo krijg je kleinere worstjes en snij het velletje door.

  6. 6

    Bak de braadworsten in wat boter, ze moeten nog niet helemaal doorbakken zijn.

  7. 7

    Doe de appelmoes in een ingevette ovenschaal. Verdeel er de puree over, strijk er ribbeltjes in met een vork, dit zorgt voor een krokant aardappelkorstje.

  8. 8

    Duw de gebakken worstjes lukraak in de puree.

  9. 9

    Zet gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water, giet af. Schil de appelen en snij in kwartjes. Stoof ze aan in een beetje boter.

  2. 2

    Voeg een bodempje water en wat citroensap toe. Strooi er  een zakje vanillesuiker en nog 2 el suiker over. Laat onder deksel op een zacht vuur tot moes koken (10 à 12 minuten), roer regelmatig om.

  3. 3

    Maak een smeuïge puree van de gekookte aardappelen, breng op smaak met boter, melk, peper en zout en nootmuskaat.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  5. 5

    Draai de worsten in de helft op, zo krijg je kleinere worstjes en snij het velletje door.

  6. 6

    Bak de braadworsten in wat boter, ze moeten nog niet helemaal doorbakken zijn.

  7. 7

    Doe de appelmoes in een ingevette ovenschaal. Verdeel er de puree over, strijk er ribbeltjes in met een vork, dit zorgt voor een krokant aardappelkorstje.

  8. 8

    Duw de gebakken worstjes lukraak in de puree.

  9. 9

    Zet gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.