Worst met appelmoes en puree (WAP)
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water, giet af. Schil de appelen en snij in kwartjes. Stoof ze aan in een beetje boter.
-
2
Voeg een bodempje water en wat citroensap toe. Strooi er een zakje vanillesuiker en nog 2 el suiker over. Laat onder deksel op een zacht vuur tot moes koken (10 à 12 minuten), roer regelmatig om.
-
3
Maak een smeuïge puree van de gekookte aardappelen, breng op smaak met boter, melk, peper en zout en nootmuskaat.
-
4
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
5
Draai de worsten in de helft op, zo krijg je kleinere worstjes en snij het velletje door.
-
6
Bak de braadworsten in wat boter, ze moeten nog niet helemaal doorbakken zijn.
-
7
Doe de appelmoes in een ingevette ovenschaal. Verdeel er de puree over, strijk er ribbeltjes in met een vork, dit zorgt voor een krokant aardappelkorstje.
-
8
Duw de gebakken worstjes lukraak in de puree.
-
9
Zet gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven.