• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Slaatje met peer en granaatappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Spoel en droog de veldsla en de rucola. Halveer de granaatappel en haal de pitjes uit de schil.

  2. 2

    Spoel de peer en snij in kwarten. Verwijder het klokhuis, schil de peer niet. Snij het vruchtvlees in  blokjes en besprenkel met citroensap.

  3. 3

    Schil de komkommer en verwijder de zaadjes, snij het vruchtvlees in blokjes. Snij de lente-ui in ringen. Verkruimel de feta.

  4. 4

    Maak een vinaigrette van 4 el maïsolie, 2 el citroensap, mosterd en honing. Breng verder op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Meng de twee slasoorten in een slakom. Voeg peer, komkommer en granaatappelpitjes toe. Hussel losjes door elkaar en verdeel er de vinaigrette over. Werk af met verkruimelde feta.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel en droog de veldsla en de rucola. Halveer de granaatappel en haal de pitjes uit de schil.

  2. 2

    Spoel de peer en snij in kwarten. Verwijder het klokhuis, schil de peer niet. Snij het vruchtvlees in  blokjes en besprenkel met citroensap.

  3. 3

    Schil de komkommer en verwijder de zaadjes, snij het vruchtvlees in blokjes. Snij de lente-ui in ringen. Verkruimel de feta.

  4. 4

    Maak een vinaigrette van 4 el maïsolie, 2 el citroensap, mosterd en honing. Breng verder op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Meng de twee slasoorten in een slakom. Voeg peer, komkommer en granaatappelpitjes toe. Hussel losjes door elkaar en verdeel er de vinaigrette over. Werk af met verkruimelde feta.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.