Oer-Vlaams varkensgebraad met bloemkool en kaassaus uit De Helaasheid der Dingen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Oer-Vlaams varkensgebraad met bloemkool en kaassaus uit De Helaasheid der Dingen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schroei het vlees langs alle kanten dicht in hete bakboter in een gietijzeren kookpot. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en leg er een stukje boter op. Leg er de ui en knoflookteentjes bij en bak het vlees gedurende 50 minuten verder in de oven. Overgiet af en toe met braadvocht.

  2. 2

    Kook de aardappelen gaar. Kook ook de bloemkool beetgaar in lichtgezouten water.

  3. 3

    Maak ondertussen een bechamelsaus door een klontje boter te laten smelten, bloem toe te voegen en hier melk onder te roeren. Voeg vervolgens gruyère toe.

  4. 4

    Doe de aardappelen bij het vlees en serveer de bloemkool met de kaassaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schroei het vlees langs alle kanten dicht in hete bakboter in een gietijzeren kookpot. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en leg er een stukje boter op. Leg er de ui en knoflookteentjes bij en bak het vlees gedurende 50 minuten verder in de oven. Overgiet af en toe met braadvocht.

  2. 2

    Kook de aardappelen gaar. Kook ook de bloemkool beetgaar in lichtgezouten water.

  3. 3

    Maak ondertussen een bechamelsaus door een klontje boter te laten smelten, bloem toe te voegen en hier melk onder te roeren. Voeg vervolgens gruyère toe.

  4. 4

    Doe de aardappelen bij het vlees en serveer de bloemkool met de kaassaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.