Recept

Zweedse pickles

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Bijgerechtje uit het hoge noorden.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalot. Rooster de peper, allspice, laurier en kaneelstokjes droog in een grote koekenpan tot alle aroma's vrijkomen. Voeg de azijn, suiker, sjalot en 600 ml water toe en breng aan de kook. Roer tot de suiker volledig is opgelost en laat de marinade dan afkoelen.

  2. 2

    Breng intussen voor de groenten een andere pan met gezouten water aan de kook. Schraap de wortelen schoon en snij ze overlangs in vrij dunne plakjes. Schil de bietjes en snij ze eveneens in plakken. Maak de venkel schoon en snij in dunne partjes. Zet een ruime pan water klaar, met flink wat ijsblokjes in.

  3. 3

    Kook de groenten per soort beetgaar, eerst de venkel (± 5 minuten), dan de wortelen (± 5 minuten) en ten slotte de bietjes (± 15 minuten). Laat de beetgare groenten telkens schrikken in het ijskoude water en schep ze er dan meteen uit om uit te lekken en verder af te koelen.

  4. 4

    Maak de halve komkommer schoon en snij deze overlangs in niet te dunne plakken. Verdeel de komkommer en de afgekoelde beetgare groenten over de glazen potten en giet er de hete pekelvloeistof over, zodat de groenten volledig bedekt zijn. Schroef de deksels op de potten en keer deze om. Laat minstens 24 uur marineren alvorens de groenten te serveren.

    De pickles blijven minstens een paar maanden houdbaar.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zweedse pickles

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!