Bloemkoolkoekjes met een yoghurt-basilicumsausje
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Bloemkoolkoekjes met een yoghurt-basilicumsausje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Geschikt voor vegetariërs

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de bloemkool in roosjes. Hak de bladpeterselie en de basilicum, snipper de knoflook en de lente-uitjes.

  2. Yoghurtsaus

  3. 2

    Neem een kom en giet de yoghurt erin. Roer het zout, de peper en 1 el basilicum door de yoghurt. Zet apart.

  4. 3

    Stoom de bloemkoolroosjes 3 minuten. Doe de gestoomde roosjes in een kom en prak ze fijn met een vork. Voeg bloem, zout, peper, 3 el gehakte bladpeterselie, de gesnipperde knoflook, de gesnipperde ui, komijn en kerrie toe. Klop de eieren los en roer ze ook door de geprakte bloemkool. Roer goed om.

  5. 4

    Vorm met een uitsteekvorm (4 cm diameter) koekjes van het bloemkoolmengsel. Verhit een beetje olijfolie in een pan. Bak de koekjes 2 minuten aan elke kant in de hete boter.

  6. 5

    Leg de bloemkoolkoekjes op de borden. Lepel er wat yoghurtsaus bij en garneer met de resterende bladpeterselie en basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de bloemkool in roosjes. Hak de bladpeterselie en de basilicum, snipper de knoflook en de lente-uitjes.

  2. Yoghurtsaus

  3. 2

    Neem een kom en giet de yoghurt erin. Roer het zout, de peper en 1 el basilicum door de yoghurt. Zet apart.

  4. 3

    Stoom de bloemkoolroosjes 3 minuten. Doe de gestoomde roosjes in een kom en prak ze fijn met een vork. Voeg bloem, zout, peper, 3 el gehakte bladpeterselie, de gesnipperde knoflook, de gesnipperde ui, komijn en kerrie toe. Klop de eieren los en roer ze ook door de geprakte bloemkool. Roer goed om.

  5. 4

    Vorm met een uitsteekvorm (4 cm diameter) koekjes van het bloemkoolmengsel. Verhit een beetje olijfolie in een pan. Bak de koekjes 2 minuten aan elke kant in de hete boter.

  6. 5

    Leg de bloemkoolkoekjes op de borden. Lepel er wat yoghurtsaus bij en garneer met de resterende bladpeterselie en basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.