• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kalkoen met Luikse siroop

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een vleugje zoet

bereiding
  1. 1

    Laat de rozijnen enkele uurtjes weken in wat calvados.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 150°C. Schil de appels, snij ze in blokjes en besprenkel ze met citroensap. Snipper de salieblaadjes. Hak de noten grof. Week de boterhammen in water en knijp uit.

  3. 3

    Meng het gehakt met het brood, de salie, de noten, de rozijnen, de appel, de maïs, de siroop en het appelsap. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Vul de kalkoen met het mengsel en leg hem in een met olie ingevette ovenschaal. Zet 1½ uur in de oven, en bedruip geregeld met het braadvocht.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Laat de rozijnen enkele uurtjes weken in wat calvados.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 150°C. Schil de appels, snij ze in blokjes en besprenkel ze met citroensap. Snipper de salieblaadjes. Hak de noten grof. Week de boterhammen in water en knijp uit.

  3. 3

    Meng het gehakt met het brood, de salie, de noten, de rozijnen, de appel, de maïs, de siroop en het appelsap. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Vul de kalkoen met het mengsel en leg hem in een met olie ingevette ovenschaal. Zet 1½ uur in de oven, en bedruip geregeld met het braadvocht.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.