Recept

Parelhoenfilet met mandarijntjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Op en top feestelijk

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Smelt wat boter in een pan, fruit er de ui glazig in, voeg de parelhoenfilets toe en bak ze langs beide kanten tot ze kleuren. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Haal de parelhoenfilets uit de pan en gaar ze nog 10 minuten op een ovenplaat verder in de oven.

  4. 4

    Blus de aanbaksels met de gevogeltefond, het sinaasappelsap en de witte wijn, laat 5 minuten inkoken, voeg de room toe maar laat niet meer koken. Bind de saus met maïszetmeel en breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Snij de mandarijntjes à vif (dit is: tussen de vliesjes door) in partjes. Warm ze op in de microgolfoven of op een zacht vuurtje. Laat de parelhoenfilets nog 5 minuten rusten onder aluminiumfolie voor je ze aansnijdt. Borstel de champignons schoon en bak ze kort in wat boter, kruid met peper en zout.

  6. 6

    Serveer de plakjes parelhoenfilet met de saus, de mandarijntjes, de champignons en goudgeel gefrituurde kroketjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Parelhoenfilet met mandarijntjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!