Recept

Soupe au pistou

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De Provençaalse versie van de Italiaanse pesto

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de courgette, de aardappel, de wortelen en de snijbonen in stukjes.

    Snipper de sjalotten.

    Pel de tomaten, ontpit ze en snij ze in blokjes.

  2. Pistou

  3. 2

    Doe de pijnboompitten, knoflook, parmezaan, basilicum en olijfolie in een kom en mix alles fijn.

    Kruid met peper en zout.

  4. 3

    Stoof de sjalotjes aan in wat olie.

    Stoof er de aardappel, wortel, courgette en snijbonen in aan.

    Overgiet met de bouillon en doe er de tomatenpuree bij.

    Kruid met peper, zout en suiker.

    Laat 15 minuten koken.

  5. 4

    Kook in een ander pannetje de vermicelli gaar en giet af.

  6. 5

    Voeg er de tomatenblokjes en de erwtjes aan toe en laat 5 minuten doorkoken.

    Doe de vermicelli in de soep.

    Kruid met peper en zout.

  7. 6

    Serveer de soep met een lepel pistou in elk bord.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Soupe au pistou

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!