Recept

Eendenborst met kastanjecroûte

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Perfect voor op de feesttafel

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 150°C.

  2. 2

    Meng de rodekool met de rode-wijn-azijn, de honing en de wijn. Breng op smaak met zout en laat 3 uur marineren.

  3. 3

    Fruit de ui glazig in boter. Bestrooi met suiker en laat karamelliseren. Voeg er de rodekook met de marinade en alle specerijen aan toe. Laat 40 minuten garen op een klein vuurtje. Bind lichtjes met maiszetmeel( losgeroerd in wat water) en breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Pureer de kastanjes met het brood in de keukenmachine. Doe er de boter bij en mix opnieuw. Breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Kruid de eendenborstfilet met peper en zout en bak ze rondom bruin in wat boter. Schuif ze in de oven en laat ze nog 6 à 8 minuten garen.

  6. 6

    Haal de braadpan uit de oven, haal de eend eruit en laat rusten onder aluminiumfolie. Deglaceer het braadsap met de madera. Voeg er de fond aan toe en laat even inkoken. Breng op smaak en bind de saus met vlokjes koude boter.

  7. 7

    Zet intussen de grill aan. Bestrijk de eendenborstfilet met het kastanje-brood-mengsel en laat goudbruin worden onder de grill.

  8. 8

    Snij de filet in dikke plakken en schik deze op een bedje van rodekool. Serveer met de saus. Lekker met gekaramelliseerde appelpartjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Eendenborst met kastanjecroûte

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!