Kalfsrollade met citroentijm
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kalfsrollade met citroentijm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Helemaal feestelijk

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 170°C. Snipper sjalot en knoflook. Fruit ze glazig in 2 el olijfolie. Voeg de pijnboompitjes, spinazie en de blaadjes van een handje citroentijm toe. Roer tot de spinazie geslonken is, kruid met peper en zout.

  2. 2

    Doe de overige olie in een braadslede en zet ze in de oven. Snij het vlees open zoals een envelop. Verdeel de vulling van spinazie en pijnboompitten over het kalfsvlees. Rol op en bind goed op met keukentouw, stop er nog wat citroentijm tussen. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Leg het vlees in de braadslede, zet het in de oven en braad het in 80 minuten gaar, giet er regelmatig wat witte wijn over; bedruip verder met braadvocht.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 170°C. Snipper sjalot en knoflook. Fruit ze glazig in 2 el olijfolie. Voeg de pijnboompitjes, spinazie en de blaadjes van een handje citroentijm toe. Roer tot de spinazie geslonken is, kruid met peper en zout.

  2. 2

    Doe de overige olie in een braadslede en zet ze in de oven. Snij het vlees open zoals een envelop. Verdeel de vulling van spinazie en pijnboompitten over het kalfsvlees. Rol op en bind goed op met keukentouw, stop er nog wat citroentijm tussen. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Leg het vlees in de braadslede, zet het in de oven en braad het in 80 minuten gaar, giet er regelmatig wat witte wijn over; bedruip verder met braadvocht.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.