Entrecote bearnaise
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Entrecote bearnaise

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met frietjes erbij?

bereiding
  1. 1

    Kruid het vlees met peper en zout. Bak het naar smaak in boter. Laat het rusten onder aluminiumfolie.

  2. 2

    Laat voor de saus de boter zachtjes smelten. Schenk de heldere vloeistof af, alleen die heb je nodig (doe de rest weg).

  3. 3

    Klop op een héél zacht vuurtje of au bain-marie (het mag niet koken!) de dooiers en de dragonazijn tot een dikke, schuimige massa. Klop er in een dun straaltje de gesmolten boter door, tot er een dikke saus ontstaat. Blijf nog minstens 5 minuten kloppen, maar laat zeker niet koken! Breng op smaak met peper, zout en de verse dragon.

  4. 4

    Serveer het vlees met de saus. Heel lekker met witloof!

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kruid het vlees met peper en zout. Bak het naar smaak in boter. Laat het rusten onder aluminiumfolie.

  2. 2

    Laat voor de saus de boter zachtjes smelten. Schenk de heldere vloeistof af, alleen die heb je nodig (doe de rest weg).

  3. 3

    Klop op een héél zacht vuurtje of au bain-marie (het mag niet koken!) de dooiers en de dragonazijn tot een dikke, schuimige massa. Klop er in een dun straaltje de gesmolten boter door, tot er een dikke saus ontstaat. Blijf nog minstens 5 minuten kloppen, maar laat zeker niet koken! Breng op smaak met peper, zout en de verse dragon.

  4. 4

    Serveer het vlees met de saus. Heel lekker met witloof!

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.