Cannelloni uit Sorrento
bereiding
-
1
Snipper de sjalot.
Snij de gerookte ham in stukjes.
Snij de mozzarella in stukjes.
Rasp de parmezaan.
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Stoof de gesnipperde sjalot in olijfolie. Doe er het rundergehakt bij en bak rul.
-
3
Meng met de stukjes ham. Blus met de witte wijn. Voeg er het blikje tomatenpuree aan toe, dek af en laat 20 minuten zachtjes garen.
-
4
Kook ondertussen de verse lasagnevellen beetgaar in voldoende gezouten water. Leg ze dan in koud water, zodat ze niet aan elkaar kleven of uitdrogen.
-
5
Roer de mozarella samen met de ricotta en de geraspte parmezaan door het gehakt. Dep de lasagnevellen droog, schep er de vulling op en rol op.
-
6
Vet een ovenschaa in met boter en leg er de rolletjes in. Verwarm het blik tomatenblokjes en kruid met peper, zout en oregano.
-
7
Laat even inkoken en mix. Schenk de saus over de cannelloni en bestrooi met geraspte parmezaan. Zet 30 minuten in een de oven.
Voorbereiding