Recept

Cannelloni uit Sorrento

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een superlekkere Italiaanse klassieker

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper de sjalot.

    Snij de gerookte ham in stukjes.

    Snij de mozzarella in stukjes.

    Rasp de parmezaan.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Stoof de gesnipperde sjalot in olijfolie. Doe er het rundergehakt bij en bak rul.

  3. 3

    Meng met de stukjes ham. Blus met de witte wijn. Voeg er het blikje tomatenpuree aan toe, dek af en laat 20 minuten zachtjes garen.

  4. 4

    Kook ondertussen de verse lasagnevellen beetgaar in voldoende gezouten water. Leg ze dan in koud water, zodat ze niet aan elkaar kleven of uitdrogen.

  5. 5

    Roer de mozarella samen met de ricotta en de geraspte parmezaan door het gehakt. Dep de lasagnevellen droog, schep er de vulling op en rol op.

  6. 6

    Vet een ovenschaa in met boter en leg er de rolletjes in. Verwarm het blik tomatenblokjes en kruid met peper, zout en oregano.

  7. 7

    Laat even inkoken en mix. Schenk de saus over de cannelloni en bestrooi met geraspte parmezaan. Zet 30 minuten in een de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Cannelloni uit Sorrento

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!