Macaronigratin met parmaham
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Macaronigratin met parmaham

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kinderen smullen ervan

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C.

  2. 2

    Kook de macaroni beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  3. 3

    Snij de ham in fijne reepjes. Roer het ei los met de room, de helft van de gemalen gruyère en een snuifje peper. Vet 6 ovenschaaltjes in met boter.

  4. 4

    Meng de pasta met het roommengsel en de hamreepjes. Verdeel de macaroni over de ovenschaaltjes. Bestrooi royaal met de rest van de gruyère. Zet 10 minuten in de oven, of tot de macaroni een mooi korstje krijgt. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C.

  2. 2

    Kook de macaroni beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  3. 3

    Snij de ham in fijne reepjes. Roer het ei los met de room, de helft van de gemalen gruyère en een snuifje peper. Vet 6 ovenschaaltjes in met boter.

  4. 4

    Meng de pasta met het roommengsel en de hamreepjes. Verdeel de macaroni over de ovenschaaltjes. Bestrooi royaal met de rest van de gruyère. Zet 10 minuten in de oven, of tot de macaroni een mooi korstje krijgt. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.